Tinder voor ouderen: Dit zijn de 6 beste datingsites & apps! (2024)

Op zoek naar Tinder voor ouderen? De dating app Tinder is helaas niet geschikt voor ouderen, maar er zijn wel veel andere datingsites en dating apps die voor ouderen bedoeld zijn en beter zijn dan Tinder. In dit artikel over Tinder voor ouderen ga je de 6 beste datingsites en apps voor ouderen lezen waarop je nieuwe connecties, vrienden of zelfs de liefde kunt vinden!

De 6 beste sites & apps voor Tinder voor ouderen

Wij van Dedatingwijzer.nl hebben uitgebreid onderzoek gedaan welke datingsites en dating apps goed functioneren als Tinder voor ouderen. Hiervoor hebben wij meer dan 100 datingsites en apps getest en hebben op de volgende punten gelet:

  • Waar zijn veel ouderen te vinden?
  • Welke sites en apps hebben een eenvoudige werking?
  • Welke apps en sites zijn volledig veilig?

De uitkomst van ons onderzoek hebben we hieronder beschreven. Veel van deze datingsites en apps zijn beter dan Tinder. Zo ontmoet je veel ouderen, zijn ze gebruiksvriendelijker en is er altijd een klantenservice beschikbaar. Dit zijn de 6 beste datingsites en apps voor ouderen:

1. 50plusmatch – de beste Tinder voor ouderen

Als je op zoek bent naar een Tinder voor ouderen is 50plusmatch de beste optie. 50plusmatch is de grootste en oudste datingsite voor ouderen. Het is bovendien door verschillende consumentenorganisaties als beste getest. Zo is het als beste datingsite aangewezen door Thuiswinkel Awards en is het als beste datingsite voor ouderen aangewezen door het consumentprogramma Rader. Gebruikers beoordelen 50plusmatch gemiddeld met een 8.

50plusmatch is veel meer geschikt voor ouderen dan dat Tinder dat is. Zo is de dating app en website van 50plusmatch speciaal afgestemd op ouderen, je krijgt een duidelijke uitleg en je hebt een klantenservice die altijd bereikbaar is. Bovendien zijn er speciale functies die het makkelijker maken om in contact te komen met andere ouderen. Dit heeft ervoor gezorgd dat er in totaal al bijna 12 miljoen berichten zijn verstuurd op het platform.

Het aanmelden en gebruik van 50plusmatch is volledig gratis, je gaat ongetwijfeld leuke mensen ontmoeten.

Gratis aanmelden op 50plusmatch!

2. Ourtime – beter dan Tinder

Ourtime is een datingsite en dating app die speciaal voor actieve 50-plussers is bedoeld. Het is op veel punten beter dan Tinder, zo ontmoet je veel meer mensen van jouw leeftijd en heeft het een veel simpelere werking. Op Ourtime ontmoet je op dezelfde manier mensen als op Tinder. Je beoordeelt profielen één voor één. Vind je iemand leuk? Dan swipe je naar rechts of druk je op het hartje. Wil je iemand overslaan? Dan druk je op het kruisje of swipe je naar links. Wanneer beide personen elkaar leuk vinden ontstaat er een gesprek.

Wat Ourtime voornamelijk beter maakt dan Tinder is dat het evenementen organiseert voor de leden. Zo ontmoet je andere ouderen in het echt en heb je snel nieuwe vrienden gemaakt waarmee je vaker iets kunt doen. De evenementen die Ourtime organiseert verschillen erg, de ene keer ga je een stukje wandelen en een andere keer heb je een pub quiz. Aanmelden is volledig gratis.

Gratis aanmelden op Ourtime!

3. Seniorengeluk – eenvoudiger en overzichtelijker dan Tinder

Wellicht dan je Tinder wel eens hebt geprobeerd, maar je zult er al snel achter komen dat de app onoverzichtelijk is en het lang duurt voordat je door hebt hoe het allemaal werkt. Dit is niet op Seniorengeluk zo. Seniorengeluk is eenvoudiger en overzichtelijker dan Tinder, wat het geschikter maakt voor ouderen.

Het inschrijfproces is bijvoorbeeld een stuk eenvoudiger, je hoeft slechts een paar gegevens van jezelf op te geven en je kunt direct er van gebruik maken. Door middel van een handige zoekfilter ga je op zoek naar leuke mensen van je leeftijd. Zie je een leuk iemand? Dan kun je direct een berichtje sturen.

Seniorengeluk heeft een klantenservice die altijd voor je klaarstaat, zelfs ‘s avonds en in het weekend.

Gratis aanmelden op Seniorengeluk!

4. 50liefde – speciaal ontwikkeld als ‘Tinder voor ouderen’

Omdat 50-plussers soms zich niet helemaal thuis voelen op het internet en het soms moeilijk vinden om van een vlugge dating app gebruik te maken, is 50liefde op de markt gekomen. De datingsite 50liefde is speciaal ontwikkeld voor ouderen.

Dingen waar ouderen met bijvoorbeeld Tinder tegen aanlopen, heeft 50liefde extra rekening mee gehouden. Zo is bijvoorbeeld het inschrijfproces veel eenvoudiger dan op andere dating apps en is het gebruik ervan ook makkelijker. Het heeft bovendien een klantenservice die altijd voor je klaarstaat.

De kans is erg groot dat je de liefde vindt op 50liefde. Ruim 1 op de 3 gebruikers vindt de liefde op de datingwebsite. Wie weet ben jij de volgende die de liefde vindt!

Gratis aanmelden op 50liefde!

5. Parship – vindt hier een serieuze relatie

Waar Tinder voornamelijk voor oppervlakkig contact is bedoeld, is Parship bedoeld om een serieuze relatie te vinden. Het wordt ook wel de nummer 1 in serieuze relatie genoemd. Parship is een erg populaire datingsite en dating app in Nederland, waarop veel ouderen te vinden zijn.

Je hoeft op Parship niet snel door profielen te swipen, maar je wordt gematcht met andere gebruikers. Dit gebeurt door een uitgebreid matchingsproces die leden voor je zoekt die passen bij je persoonlijkheid, levensstijl en voorkeuren. Zo heb je in een mum van tijd een leuk iemand gevonden waarmee je direct in contact kan komen. Dit alles zorgt ervoor dat ruim 1 op de 3 leden succesvol in de liefde worden.

Gratis aanmelden op Parship!

6. Lexa – het beste alternatief voor Tinder

Over het algemeen is Lexa het beste alternatief voor Tinder. We noemen de website pas als nummer 6 omdat Lexa niet specifiek op ouderen is gericht. Onlangs dat zijn er wel veel ouderen op de website te vinden.

Lexa heeft een soortgelijke werking al die van Tinder. Je ziet profielen één voor één voorbijkomen die je kunt beoordelen. Maar anders dan Tinder kun je op Lexa ook met een uitgebreide zoekfilter op zoek gaan naar leuke leden bij jouw in de omgeving. Zie je een leuk iemand? Dan kun je hem of haar uitnodigen voor een gesprek. Zo krijg je geen ongewenste berichten.

Lexa is één van de veiligste datingsites en dating apps. Het gaat goed om met je gegevens en beschikt over het Keurmerk Veilig Daten.

Gratis aanmelden op Lexa!

Is Tinder voor ouderen geschikt?

Helaas is Tinder niet erg geschikt voor ouderen. Dit komt doordat het voornamelijk gefocust is op jongeren. Door de vele opties, functies en verschillende schermen zul je als ouder je niet helemaal thuis voelen op Tinder.

Dat Tinder niet voor ouderen is geschikt valt wel te zien aan de cijfers. Slechts 3% van alle Tinder gebruikers zijn tussen de 45 en 54 jaar. En maar 1% van alle Tinder gebruikers is ouder dan 55 jaar. Hierdoor zul je als ouder weinig keuze hebben tussen het aantal gebruikers.

Op andere websites zijn veel meer gebruikers te vinden. Bijvoorbeeld op de datingsite Vijftigplusdating melden wekelijks 1000 nieuwe 50-plussers zich aan.

Welke mensen maken van Tinder gebruik?

Zoals je hierboven al hebt gelezen wordt Tinder niet gebruikt door ouderen en de meeste Tinder gebruikers zijn tussen de 18 en 40 jaar. De meeste Tinder gebruikers zijn niet op zoek een serieuze liefde, maar vlugge afspraakjes. Het wordt dus niet echt als platform gebruikt om de liefde, vriendschappen of connecties te vinden.

Wat maakt deze alternatieven voor ouderen beter dan Tinder?

Je zult je wellicht afvragen wat de datingsites & apps voor ouderen die op deze pagina staan beter maken dan Tinder. De alternatieven hebben verschillende voordelen en zijn op verschillende vlakken beter dan Tinder:

Lees ook:

  • De 9 grootste nadelen van Tinder
  • De 10 beste alternatieven voor Tinder

Voordeel 1: meer keuze uit ouderen

Je hebt in dit artikel al gelezen dat er maar weinig ouderen op Tinder te vinden zijn. Hierdoor heb je weinig keuze en dus minder kans om leuke leden te vinden. De datingsites & apps die op deze pagina vermeldt staan zijn in de meeste gevallen speciaal gericht op ouderen.

Op deze websites en apps zul je dus veel meer ouderen aantreffen. Bijvoorbeeld op de populairste datingsite voor 50-plussers, namelijk 50plusmatch, heb je keuze uit duizenden leden. Ook komen ouderen op deze platformen veel gemakkelijker met elkaar in contact of worden er evenementen georganiseerd.

Voordeel 2: overzichtelijker en makkelijker

Doordat de datingsites en apps speciaal gericht zijn op ouderen zijn ze veel overzichtelijker en makkelijker te bedienen dan Tinder. Je zult als ouder gek worden van de vele opties, functies en verschillende schermen op Tinder. Dit is niet zo bij de alternatieven die gelden als Tinder voor ouderen.

Deze alternatieven hebben er extra rekening mee gehouden dat ouderen soms zich niet helemaal thuis voelen op het internet. Zo is het inschrijfproces veel eenvoudiger gemaakt en is de website veel overzichtelijker. Van alle functies valt een uitleg te lezen en worden overzichtelijk weergeven. Mocht je vragen hebben kun je altijd de klantenservice bereiken.

Voordeel 3: veiliger en betrouwbaarder

De alternatieven op deze pagina die gelden als Tinder voor ouderen zijn ook veel veiliger en betrouwbaarder. Op Tinder weet je niet wat er met je gegevens gebeurt en de app verzamelt veel meer gegevens van je dan je denkt.

Deze datingsites gaan veel veiliger om met je gegevens. Zo maken ze gebruik van een beveiligde verbinding en worden gegevens beveiligd opgeslagen. Verder gebeurt er een handmatige controle op profielen en beschikken de datingsites over de juiste keurmerken. In de meeste gevallen het keurmerk van Thuiswinkel Waarborg en die van Keurmerk Veilig Daten.

Voordeel 4: meer kans om de liefde te vinden

Doordat de datingsites speciaal op ouderen zijn gericht vind je niet alleen meer aanbod, je gaat ook sneller de liefde vinden. Dit komt doordat je al bij je doelgroep zit en daardoor sneller iemand aantreft waarmee het goed klikt. Ook maken deze datingsites gebruik van een uitgebreid matchingssysteem die jou helpt bij het vinden van leden. Bijvoorbeeld op de datingsite Parship vindt ruim 1 op de 3 leden de liefde. Dit slagingspercentage is veel hoger dan die van Tinder.

Tinder voor ouderen: Dit zijn de 6 beste datingsites & apps! (2024)
Top Articles
The man who played Hollywood: Inside Randall Emmett's crumbling empire
Erau Baseball Schedule
Omega Pizza-Roast Beef -Seafood Middleton Menu
Truist Bank Near Here
Skycurve Replacement Mat
Usborne Links
What are Dietary Reference Intakes?
Horoscopes and Astrology by Yasmin Boland - Yahoo Lifestyle
50 Meowbahh Fun Facts: Net Worth, Age, Birthday, Face Reveal, YouTube Earnings, Girlfriend, Doxxed, Discord, Fanart, TikTok, Instagram, Etc
Teenbeautyfitness
Slapstick Sound Effect Crossword
Legacy First National Bank
When Is the Best Time To Buy an RV?
Wunderground Huntington Beach
What to do if your rotary tiller won't start – Oleomac
Meritas Health Patient Portal
Insidekp.kp.org Hrconnect
Craigslist List Albuquerque: Your Ultimate Guide to Buying, Selling, and Finding Everything - First Republic Craigslist
Conan Exiles Thrall Master Build: Best Attributes, Armor, Skills, More
Conscious Cloud Dispensary Photos
Google Flights Missoula
Convert 2024.33 Usd
Sodium azide 1% in aqueous solution
Betaalbaar naar The Big Apple: 9 x tips voor New York City
Wisconsin Volleyball Team Boobs Uncensored
Koninklijk Theater Tuschinski
Creed 3 Showtimes Near Island 16 Cinema De Lux
John Deere 44 Snowblower Parts Manual
Jazz Total Detox Reviews 2022
Best Laundry Mat Near Me
Kiddie Jungle Parma
What does wym mean?
Baddies Only .Tv
Garrison Blacksmith's Bench
Louisville Volleyball Team Leaks
Duff Tuff
ENDOCRINOLOGY-PSR in Lewes, DE for Beebe Healthcare
Unifi Vlan Only Network
Janaki Kalaganaledu Serial Today Episode Written Update
Jetblue 1919
Atom Tickets – Buy Movie Tickets, Invite Friends, Skip Lines
Tunica Inmate Roster Release
ACTUALIZACIÓN #8.1.0 DE BATTLEFIELD 2042
Vérificateur De Billet Loto-Québec
Enr 2100
Jimmy John's Near Me Open
Contico Tuff Box Replacement Locks
Suppress Spell Damage Poe
Who Is Nina Yankovic? Daughter of Musician Weird Al Yankovic
Mawal Gameroom Download
Prologistix Ein Number
Island Vibes Cafe Exeter Nh
Latest Posts
Article information

Author: Edwin Metz

Last Updated:

Views: 5661

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edwin Metz

Birthday: 1997-04-16

Address: 51593 Leanne Light, Kuphalmouth, DE 50012-5183

Phone: +639107620957

Job: Corporate Banking Technician

Hobby: Reading, scrapbook, role-playing games, Fishing, Fishing, Scuba diving, Beekeeping

Introduction: My name is Edwin Metz, I am a fair, energetic, helpful, brave, outstanding, nice, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.